20/04/2023 20/04/2023 Για τελευταία φορά πριν από τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Κατά τη διάρκειά της αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως στη θέση του θα αναλάβει τα καθήκοντα ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας, Άκης...
20 Απριλίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 15:28

Εκλογές 2023: Προκηρύσσονται επίσημα το Σάββατο – Όλα τα βήματα μέχρι την κάλπη

Διαδώστε:
Εκλογές 2023: Προκηρύσσονται επίσημα το Σάββατο – Όλα τα βήματα μέχρι την κάλπη

Για τελευταία φορά πριν από τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά τη διάρκειά της αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως στη θέση του θα αναλάβει τα καθήκοντα ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Το Σάββατο 22 Απριλίου, αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι θεσμικές διαδικασίες για τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πρέπει να επικαλεστεί κάποιο σοβαρό ζήτημα ή γεγονός, αφού τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί ο τετραετής κυβερνητικός κύκλος και ως εκ τούτου οι εκλογές θεωρούνται πρόωρες και χρειάζονται βάσει Συντάγματος να αιτιοολογηθούν.

Στη συνέχεια, ο φρούραρχος της Βουλής θα θυροκολλήσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης στο περιστύλιο της Βουλής. Στο Προεδρικό Διάταγμα αυτό, θα αναγράφεται η ημερομηνία των εκλογών αλλά και η ημερομηνία σύγκλισης της νέας Βουλής προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη ορκωμοσία, αλλά και η εκλογή του προεδρείου της Βουλής, κάτι που δεν εξαρτάται από την έκβαση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Το Προεδρικό Διάταγμα θα ορίζει ακόμα ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από 22 μέρες από την προκήρυξή τους, ώστε να τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες για την κατάθεση των συνδυασμών των κομμάτων και τις σχετικές εγκρίσεις από τον Άρειο Πάγο.

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής, αρχίζει να ισχύει και το πλαίσιο των περιορισμών των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τους εμφανίσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων