01/02/2022 01/02/2022 Του Ραφαήλ Γεωργιάδη Εκοιμήθη σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο δραστήριος και φιλάγαθος Αρχιμανδρίτης της Τριανδρίας μακαριστός π. Αντώνιος Πακαλίδης ηττημένος από την δύσκολη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Γενάρη ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης εισήχθη στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας και μετά από...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 14:31

Εκοιμήθη ο δραστήριος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο δραστήριος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης

Του Ραφαήλ Γεωργιάδη

Εκοιμήθη σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο δραστήριος και φιλάγαθος Αρχιμανδρίτης της Τριανδρίας μακαριστός π. Αντώνιος Πακαλίδης ηττημένος από την δύσκολη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Γενάρη ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης εισήχθη στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας και μετά από τρεις μέρες διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ.

O μακαριστός ήταν από τους πιο δραστήριους κληρικούς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Συνήργησε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Τούμπας και στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας όπου ανέπτυξε πολύ μεγάλο ποιμαντικό και πνευματικό έργο σε όλους τους τομείς της ενοριακής του δράσης.

Διετέλεσε πρόεδρος των αποφοίτων του Παπαφείου ιδρύματος με μεγάλη δράση. Πρόεδρος του ιδρύματος παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στο οποίο συνέβαλε στη λύση πολλών χρονιζόντων και δυσεπίλυτων προβλημάτων.

Στις πρόσφατες Αρχιερατικές εκλογές για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ανεδείχθη μέλος του τριπροσώπου με την ψήφο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων