17/01/2023 18/01/2023 Εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών στο Ηράκλειο Κρήτης η Μάρθα Γιαχνάκη, κατά σάρκα μητέρα της Δημοσιογράφου και Γενικής Διευθύντριας του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός Μαρίας Γιαχνάκη, ύστερα από πολύμηνη δοκιμασία με την υγεία της. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Καλλιθέας Ηρακλείου Κρήτης προεξάρχοντος του...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 12:29

Εκοιμήθη η Μάρθα Γιαχνάκη

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Μάρθα Γιαχνάκη

Εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών στο Ηράκλειο Κρήτης η Μάρθα Γιαχνάκη, κατά σάρκα μητέρα της Δημοσιογράφου και Γενικής Διευθύντριας του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός Μαρίας Γιαχνάκη, ύστερα από πολύμηνη δοκιμασία με την υγεία της.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Καλλιθέας Ηρακλείου Κρήτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Η μακαριστή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το Μάρτιο και επιπλοκές υποβλήθηκε σε κρανιεκτομή και στη συνέχεια ξεπερνώντας θανάσιμους κινδύνους για 10 μήνες πάλεψε να σταθεί στα πόδια της στο κέντρο αποκατάσταση και αποθεραπείας animus . Το Νοέμβριο επέστρεψε στο νησί της στην Κρήτη για να πραγματοποιηθεί από τους θεράποντες ιατρούς της κρανιοπλαστική αλλά δυστυχώς μια λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος ήταν η χαριστική βολή. Παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο την Κυριακή 15 Ιανουαρίου βυθίζοντας την οικογένειά της φίλους και συγγενείς στο πένθος.

Ως γνήσια και δραστήρια Κρητικιά σε όλη τη ζωή ασχολείτο με την κρητική υφαντική τέχνη. Μάλιστα, είχε βραβευθεί για την προσφορά της στην κρητική υφαντική τέχνη και δημιουργίες της έχουν δωρισθεί σε Ινστιτούτα για την παράδοση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Μάρθα Γιαχνάκη ευτύχησε να φέρει στον κόσμο τρεις κόρες ενώ μαζί με τον σύζυγό της πορεύτηκε στον επίγειο κόσμο με αγάπη. Είχε πνεύμα ελεημοσύνης και αλληλεγγύης και ήταν άνθρωπος αγαπητικός στον κόσμο

Οι προσευχές για την μακαριστή Μάρθα τους τελευταίους μήνες ήταν καθημερινές. Από σήμερα οι προσευχές στρέφονται προς τον Ζωοδότη Κύριο όπως την κατατάξει εν σκηνές Αγίων και Δικαίων στην Ουράνια Βασιλεία Του. Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων