13/05/2021 13/05/2021 Εκοιμήθη ο πατήρ Εμμανουήλ Κοντάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αείμνηστος ιερέας νικήθηκε από κορωνοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου politesoraiokastrou.gr, ο π. Εμμανουήλ αγάπησε το τόπο τους περισσότερο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, υπηρετώντας τον Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο για περίπου 10 χρόνια....
13 Μαΐου, 2021 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 15:10

Εκοιμήθη ο π. Εμμανουήλ Κοντάκης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Εμμανουήλ Κοντάκης

Εκοιμήθη ο πατήρ Εμμανουήλ Κοντάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αείμνηστος ιερέας νικήθηκε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου politesoraiokastrou.gr, ο π. Εμμανουήλ αγάπησε το τόπο τους περισσότερο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, υπηρετώντας τον Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο για περίπου 10 χρόνια.

«Ο πατέρας Εμμανουήλ, που συνέδεσε το όνομά του με τις λύπες και τις χαρές των κατοίκων, δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, χτυπημένος από τον κορωνοϊό αφού νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Το πένθος που σκορπίζει στον Δ. Ωραιοκάστρου, και όχι μόνο, η απώλειά του, θα ισορροπεί και θα καλύπτει το κενό που αφήνει μόνο με τη μνημόνευσή του.

Καλό Παράδεισο!»

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Δήμος Ωραιοκάστρου σήμερα θρηνεί. Ο Θεός επέλεξε να πάρει κοντά του ένα πιστό του τέκνο που διακόνησε στο όνομά Του το ποίμνιο, όχι μίας, αλλά δύο κοινοτήτων, του Δήμου Ωραιοκάστρου, Πεντάλοφο και Παλαιόκαστρο.

Το έπραξε αυτό με αγάπη, γλυκύτητα και ταπεινότητα και έλαμψε δια του παραδείγματός του. Πρόσφερε αφειδώς στήριξη πνευματική σε όσους συμπολίτες μας την χρειάστηκαν και έμπρακτα έδειξε με συνέπεια το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Ο αγαπητός σε όλους μας, πράος και πάντα χαμογελαστός παπα-Μανώλης θα μείνει για πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας». 

Στο άκουσμα της είδησης, ο κ. Γεώργιος Κεσελόπουλος, καθηγητής της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας της Εκκλησίας της Αλβανίας, ανήρτησε τη φωτογραφία που θα δείτε και έγραψε τα εξής:

«Δεν συνηθίζω να ανεβάζω τέτοιες φωτογραφίες. Όμως σήμερα δεν μπορώ να αντισταθώ. Σε θυμάμαι πάντα χαμογελαστό, να με ανέχεσαι και να με συγχωρείς, ότι λάθη και να έκανα. Στην ενορία σου έκανα τα πρώτα μου ψαλτικά βήματα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες εσύ πάντοτε χαμογελαστός, φιλόξενος, άρχοντας την αγάπη όπως λέει και ο γέροντας Παΐσιος. Σε παρακαλώ να με θυμάσαι και στο ουράνιο θυσιαστήριο, που τώρα λειτουργείς. Την ευχή σου παπά μου!»
Potrebbe essere un'immagine raffigurante 2 persone, barba e il seguente testo "Καλό παράδεισο Παπά μου."

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων