14/03/2023 14/03/2023 Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, σε ηλικία 56 ετών ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας, μετά από πολύμηνη και επώδυνη μάχη με την επάρατο νόσο. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο...
14 Μαρτίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 22:56

Εκοιμήθη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, σε ηλικία 56 ετών ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας, μετά από πολύμηνη και επώδυνη μάχη με την επάρατο νόσο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Το απόγευμα της Τρίτης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

 

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας γεννήθηκε στην Αθήνα (Κουκάκι) το έτος 1967. Περάτωσε τις βασικές του σπουδές στο Α Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Πλάκας. Είναι Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Πτυχιούχος Β.Ε.Μ., Αρμονίου και Πτυχιούχος Ιεροψάλτης. Κατέχει επίσης Πτυχίο Μονωδίας, Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, Δίπλωμα Β.Ε.Μ., Master στην Εκκλησιαστική Μουσική-Χριστιανική Τέχνη και Λατρεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε επίσης κάτοχος ειδικεύσεως στην Οργάνωση και Διαχείριση πολιτιστικών Μονάδων. Σπούδασε την Εκκλησιαστική Μουσική κοντά στους Απ. Βαλληνδρά, Ευαγγελο Τζελά, Σπυρίδωνα Περιστέρη, Δ. Μαυραγάνη, Διονύσιο Ηλιόπουλο, την μονωδία στην κα Αν. Μανταλενάκη και Θεωρητικά με τους Κ. Κωνσταντάρα και Στεφ. Βασιλειάδη.

Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση. Εξέδωσε τρία (3) επιστημονικά συγγράμματα, όλη την σειρά των διδακτικών σημειώσεων για χρήση σπουδαστών Σχολών Β.Ε.Μ. και επτά ψηφιακούς δίσκους. Έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μ Βρετανία, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Συμμετείχε σε τρία διεθνή Συνέδρια (Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου, Ίδρυμα Βυζαντινής Υμνολογίας Πανεπιστημίου του Πιτσμπουρκ) και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους.

Επίσης συμμετείχε στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών σαν μέλος της Συγκλήτου (1985-1987) καθώς και Γενικός Γραμματέας του Π.Σ. Ιεροψαλτών (1987-1990). Υπήρξε καθηγητής στη σχολή Β.Ε.Μ. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του American Institute for Patristic and Byzantine Studies.

Διετέλεσε Πρωτοψάλτης – Χοράρχης στους Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, Αγίου Αθανασίου Θησείου, Μητροπολιτικού Ναού Πειραιώς, Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως Μοσχάτου και σήμερα διατελεί Πρωτοψάλτης και χοράρχης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Από την 23/12/2016 ανέλαβε καθήκοντα του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του και διατελεί μέλος της Επιτροπής Ακροάσεων Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και των Μητροπόλεων Μεγάρων και Σαλαμίνας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

 

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» για την απώλεια του Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα

Βαθειά οδύνη για την απώλεια του Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα εκφράζει το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός». Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» εκφράζει τη βαθειά οδύνη του για την απώλεια του μεγάλου ανθρώπου, μουσικού και καταξιωμένου δασκάλου Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα, προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής, που άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο για την Ψαλτική Τέχνη και την ελληνική μουσική γενικότερα.

Σε όλη την ευλογημένη πορεία της δόξης και της χαράς αλλά και σε όλη την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της υγείας του, είχε θερμή την συμπαράσταση, την στοργή και την αληθινή αγάπη της όμορφης οικογένειας του. Ο Ηλίας αφιέρωσε τη ζωή στην εκκλησιαστική μουσική. Εκτελούσε τα καθήκοντα του με υπομονή και επιμονή, με πόθο και αγάπη, με προθυμία και αυταπάρνηση. Πάντοτε ευγενής, ευπροσήγορος, λεπτός, ταπεινόφρων χωρίς υπεροψίες ο μαακριστός Ηλίας θυμίζε μια διογένεια μορφή ανθρώπου. Από σήμερα θα υμνεί τον Τριαδικό Θεό μετά των Αγίων Αγγέλων. Αιωνία η μνήμη του.»

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας στην Pemptousia TV

Ο εκλιπών είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα παιδικά του χρόνια και στα πρώτα βήματα του στη βυζαντινή μουσική μιλώντας στην εκπομπή «Μουσικές Βυζαντινές Διαδρομές» της Pemptousia TV που παρουσιάζει και επιμελείται ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, Άκης Ν. Λιλιόπουλος.

Δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων