13/01/2020 13/01/2020 Στην αναγκαιότητα επαγρύπνησης και συναίνεσης για τα εθνικά θέματα και στην ανάδειξη της συμβολής της Μακεδονίας στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας του 1821, μέσω του επιστημονικού της έργου, επικέντρωσε την ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας για το καλωσόρισμα του 2020, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας....
13 Ιανουαρίου, 2020 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 16:18

Έκοψαν την βασιλόπιτα και έκρουσαν τον κώδωνα για τα εθνικά θέματα

Διαδώστε:
Έκοψαν την βασιλόπιτα και έκρουσαν τον κώδωνα για τα εθνικά θέματα

Στην αναγκαιότητα επαγρύπνησης και συναίνεσης για τα εθνικά θέματα και στην ανάδειξη της συμβολής της Μακεδονίας στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας του 1821, μέσω του επιστημονικού της έργου, επικέντρωσε την ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας για το καλωσόρισμα του 2020, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας.

Η κοπή της Βασιλόπιττας αποτελεί, κάθε χρόνο, ισχυρή παράδοση για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και φέτος, με τη συμπλήρωση των 80χρονων της Εταιρείας, εκατοντάδες μέλη και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και τίμησαν την γιορτινή εκδήλωση με καθολική συμμετοχή.

Στην ομιλία του προς εταίρους και προσκεκλημένους ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Σ. χαρακτήρισε τη χρονιά που έφυγε, ως χρονιά με «έντονες δοκιμασίες στο εθνικό μας θέμα» στη διάρκεια της οποίας η «Εταιρεία επαγρυπνούσε, αξιολογούσε τα διαδραματιζόμενα και γνωστοποιούσε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση τις αταλάντευτες θέσεις της», ενώ για τη χρονιά που έρχεται, αναφερόμενος στις νέες δράσεις της Εταιρείας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ε.Μ.Σ. αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στις πανελλαδικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας με στόχο να αναδειχθεί με έμφαση η ιδιαίτερη προσφορά της Μακεδονίας στον μεγαλειώδη εθνικό Αγώνα».

«Οφείλουμε, πέραν της συμμετοχής μας στις εκδηλώσεις, να αναδείξουμε την προσφορά της Μακεδονίας» επισήμανε ο κ. Πάππας και τόνισε ότι η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στην ανάδειξη της -άγνωστης εν πολλοίς- συμβολής της Μακεδονίας στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας του 1821 συγκρότησε επιστημονικό επιτελείο και έχει οργανώσει ερευνητικά Προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται και θα παρουσιαστούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα». Παράλληλα, ο κ. Πάππας ζήτησε από τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές αρχές να συνδράμουν αυτήν την προσπάθεια της Ε.Μ.Σ. και έκλεισε την ομιλία του με ολόθερμες ευχές για υγεία, αγάπη, ειρήνη και ανάπτυξη στον τόπο μας, εκφράζοντας την ευχή «να πρυτανεύσει η λογική ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες αντίξοες συνθήκες ταλανίζουν τα εθνικά μας ζητήματα. Αξίζει να αισιοδοξούμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων