09/02/2022 09/02/2022 Βαρύτατες κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, απήγγειλε -μεταξύ άλλων- η εισαγγελέας πρωτοδικών στους τρεις συλληφθέντες (δύο 35χρονοι και μία 22χρονη), που συνελήφθησαν μετά την τοποθέτηση μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, στην είσοδο κτιρίου, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 23:55

Έκρηξη στο Ι.Ε.Θ.Π.: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε τρία άτομα

Διαδώστε:
Έκρηξη στο Ι.Ε.Θ.Π.: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε τρία άτομα

Βαρύτατες κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, απήγγειλε -μεταξύ άλλων- η εισαγγελέας πρωτοδικών στους τρεις συλληφθέντες (δύο 35χρονοι και μία 22χρονη), που συνελήφθησαν μετά την τοποθέτηση μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, στην είσοδο κτιρίου, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Η σύλληψή τους έγινε επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, που φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες για το «χτύπημα» που σχεδίαζαν και πραγματοποίησαν. Οι ίδιοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται να ανήκουν στην αυτοαποκαλούμενη «Οργάνωση Αναρχική Δράση», η οποία φέρεται να συνδέεται με μία σειρά από επιθέσεις που έγιναν την τελευταία 6ετία στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία «Οργάνωση Αναρχική Δράση», αναφορικά με πράξεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το 2016, καθώς και για τρομοκρατικές ενέργειες: της έκρηξης, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμού, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Κατόπιν ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα πιστόλι, γεμιστήρες και φυσίγγια, υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ρούχα και καπέλα με σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν δύο σακίδια με χλωριούχο κάλιο βάρους περίπου 40 κιλών το καθένα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, tablet, μονάδων αποθήκευσης usb και εξωτερικών σκληρών δίσκων, ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες με 13 φυσίγγια 9mm, συσκευασία 50 φυσιγγίων 9mm, δώδεκα φυσίγγια 7,62mm για πυροβόλο όπλο, δύο δοχεία γλυκερίνης ενός λίτρου το καθένα, πλήθος συσκευασίες κεριών, γαντιών, χαρτοταινιών, δεματικών και σακούλες, συσκευασία αποτελούμενη από τρία γκαζάκια, ρούχα και καπέλα με σήματα Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΚΑΒ.

Επίσης, βρέθηκαν πομποδέκτης, δύο πυρσοί ναυτικού τύπου και καπνογόνο, τρία δελτία ταυτότητας, για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια, πλαστικό δοχείο με τρία γουδοχέρια, παραφινέλαιο και εγχειρίδιο με πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εμπρηστικών εκρηκτικών μηχανισμών με τον τίτλο «Εγχειρίδιο Άμεσης Δράσης».

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι για την υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού- εμπρηστικού μηχανισμού σε Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν συνολικά τρείς ημεδαποί (δύο 35χρονοι άνδρες και 22χρονη γυναίκα).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Οργάνωση Αναρχική Δράση», αναφορικά με πράξεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το 2016, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις: της έκρηξης, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμού, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έρευνες σε οικίες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο σακίδια, με χλωριούχο κάλιο βάρους περίπου 40 κιλών το καθένα,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, tablet, μονάδων αποθήκευσης usb και εξωτερικών σκληρών δίσκων,
  • πιστόλι και δύο γεμιστήρες με 13 φυσίγγια 9mm, συσκευασία 50 φυσιγγίων 9mm,
  • δώδεκα φυσίγγια 7,62mm για πυροβόλο όπλο,
  • δύο δοχεία γλυκερίνης ενός λίτρου έκαστο,
  • πλήθος συσκευασίες κεριών, γαντιών, χαρτοταινιών, δεματικών και σακούλες,
  • συσκευασία αποτελούμενη από τρία γκαζάκια,
  • ρούχα και καπέλα με σήματα Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΚΑΒ,
  • πομποδέκτης,
  • δύο πυρσοί ναυτικού τύπου και καπνογόνο,
  • τρία δελτία ταυτότητας, για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια,
  • πλαστικό δοχείο με τρία γουδοχέρια,
  • παραφινέλαιο και
  • εγχειρίδιο με πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εμπρηστικών εκρηκτικών μηχανισμών με τον τίτλο “Εγχειρίδιο Άμεσης Δράσης”.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων