17/12/2021 17/12/2021 Η επιστημονική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο του Σωτήρη Τσιόδρα έγινε η πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα για τις ΜΕΘ και την αυξημένη θνητότητα ανεμβολίαστων, κατά την πανδημία έφερε τα πάνω κάτω. Ο...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:17

Εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο μετά την μελέτη Τσιόδρα

Διαδώστε:
Εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο μετά την μελέτη Τσιόδρα

Η επιστημονική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο του Σωτήρη Τσιόδρα έγινε η πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα για τις ΜΕΘ και την αυξημένη θνητότητα ανεμβολίαστων, κατά την πανδημία έφερε τα πάνω κάτω. Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα διά του Πάνου Σκουρλέτη έφερε το θέμα στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα δημοσιοποιεί «δραματικά συμπεράσματα σε σχέση με την αυξημένη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αυξημένη θνητότητα και τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν στήριξε το ΕΣΥ».

Δεν άργησε η απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να αντιπολιτεύεται με την πανδημία λέγοντας: «Δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο παρά τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, για τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις για να τα λύσει πραγματικά».

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα» αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε, δηλώνοντας διά του Αλ. Χαρίτση ότι «η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και ότι ο πρωθυπουργός «παρότι γνώριζε, δεν στήριξε το ΕΣΥ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. «Δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν τη δημοσίευσή της», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων