15/07/2021 15/07/2021 Προφορικές εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο αναφορικά με την απειθαρχία που τους καταλογίζεται ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών. Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα του δελτίου τύπου της ΔΙΣ...
15 Ιουλίου, 2021 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 23:51

Κυθήρων και Αιτωλίας καλούνται σε απολογία από τη ΔΙΣ

Διαδώστε:
Κυθήρων και Αιτωλίας καλούνται σε απολογία από τη ΔΙΣ

Προφορικές εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο αναφορικά με την απειθαρχία που τους καταλογίζεται ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα του δελτίου τύπου της ΔΙΣ αναφέρει:

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων