09/06/2023 09/06/2023 Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο περίπου σε εκκλησίες στη Σάμο. Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τέσσερα (4) άτομα – αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής...
09 Ιουνίου, 2023 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 20:34

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε εκκλησίες στη Σάμο

Διαδώστε:
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε εκκλησίες στη Σάμο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο περίπου σε εκκλησίες στη Σάμο.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τέσσερα (4) άτομα – αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση) και της πρόκλησης φθορών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι ταυτοποιηθέντες αλλοδαποί δρώντας από κοινού και με τη συνδρομή δύο (2) ακόμη ατόμων αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, κατά περίπτωση, μπήκαν σε χώρους τριών (3) εκκλησιών με σκοπό την κλοπή, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μία ακόμη εκκλησία, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρηματικά ποσά, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο (κατσαβίδι).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων