17/10/2019 17/10/2019 Εκστρατεία για την συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των παιδιών στη Συρία διοργανώνει το διεθνές δίκτυο Ορθόδοξων Χριστιανικών Φιλανθρωπικών Οργανισμών, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής της Ρουμανικής Εκκλησίας, κ. Νικόλαος. Το δίκτυο αυτό λειτουργεί υπό τις ευλογίες της Συνέλευση των Ορθοδόξων κανονικών Επισκόπων των ΗΠΑ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ....
17 Οκτωβρίου, 2019 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 12:43

Εκστρατεία στήριξης των “Κέντρων Ονείρων” στη Συρία

Διαδώστε:
Εκστρατεία στήριξης των “Κέντρων Ονείρων” στη Συρία

Εκστρατεία για την συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των παιδιών στη Συρία διοργανώνει το διεθνές δίκτυο Ορθόδοξων Χριστιανικών Φιλανθρωπικών Οργανισμών, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής της Ρουμανικής Εκκλησίας, κ. Νικόλαος.

Το δίκτυο αυτό λειτουργεί υπό τις ευλογίες της Συνέλευση των Ορθοδόξων κανονικών Επισκόπων των ΗΠΑ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Όπως αναφέρεται  στη σχετική ανακοίνωση «τα παιδιά απειλούνται  από τη σύγκρουση στη Συρία. Εκτίθενται σε βία,  απώλεια των γονιών τους ή της κατοικίας τους κι αυτά προκαλούν ψυχικές διαταραχές και ανασφάλεια»

Σε συνεργασία λοιπόν με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας έχουν δημιουργήσει κέντρα που ονομάζονται «Κέντρα Ονείρων» για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Μέσα σε αυτά, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν και να επωφεληθούν από την ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσουν τα τραύματά τους.

Χιλιάδες παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 18 ετών έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από τα μαθήματα που προσφέρουν στα τέσσερα υπάρχοντα κέντρα.

Από το 2012, τα προγράμματα του οργανισμού βοήθησαν πάνω από τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία, την Ιορδανία, το Λίβανο, το Ιράκ, την Αρμενία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων