26/09/2020 26/09/2020 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκταφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Η τελετή εκταφής ξεκίνησε από τις 6 το πρωί με την παρουσία πλήθος ιερέων από...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 17:28

Εκταφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

Διαδώστε:
Εκταφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκταφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου.

Η τελετή εκταφής ξεκίνησε από τις 6 το πρωί με την παρουσία πλήθος ιερέων από τις Εκκλησίες της Έδεσσας και των γύρω περιοχών αλλά και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζάμτζη ενώ όλοι οι παριστάμενοι έσκαψαν από λίγο για ευλογία.

Μετά από ώρα, αποκαλύφθηκε το ιερό σκήνωμα και ξεκίνησε η τελετή του ¨πλυσίματος”. Όλη την ώρα το κοιμητήριο της Έδεσσας φυλασσόταν από Αστυνομική δύναμη, που ήταν τόσο στην είσοδο, που παρέμεινε κλειστή, όσο και περιμετρικά του κοιμητηρίου.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία για την επίσημη ανακομιδή τους, η οποία έχει προγραμματισθεί για την 15η Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. 

Δήλωση του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου:

ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ…

Είχα την τεράστια ευλογία, να παραστώ σήμερα, στην Εκταφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, μια τελετή που είναι μοναδική και θεωρώ μεγάλη τύχη για μένα να αγγίξω την ΚΑΡΑ αυτού του ΑΓΙΟΥ που για μας που τον γνωρίσαμε εν ζωή, δικαίως η Εκκλησία μας τον Αγιοποίησε.

Είναι η αναγνώριση της αξίας, ενός Αγίου εν ζωή, ενός παραδείγματος, για όλους εμάς που ζούμε πλέον με την παρουσία του ανάμεσα μας.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο, πατέρα Ιωήλ που μου έδωσε την δυνατότητα να ζήσω από κοντά αυτές τις στιγμές, καθώς επίσης και τον πατέρα Ιερόθεο Μητροπολίτη Ναυπάκτου, που μένει ο άνθρωπος που στα δύσκολα παιδικά μας χρόνια ήταν το μεγάλο στήριγμα.

Πηγή: aridaianews.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων