23/07/2021 23/07/2021 Έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση πραγματοποιεί το απόγευμα της Παρασκευής και από ώρα στις 18.00, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζήτημα που απασχολεί τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, μεταξύ άλλων, είναι ο ορισμός Εξάρχου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου καθώς ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης...
23 Ιουλίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 18:08

ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΣ: Συνεδριάζουν διαδικτυακά οι Ιεράρχες – Τα θέματα συζήτησης και οι αποφάσεις (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΣ: Συνεδριάζουν διαδικτυακά οι Ιεράρχες – Τα θέματα συζήτησης και οι αποφάσεις (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση πραγματοποιεί το απόγευμα της Παρασκευής και από ώρα στις 18.00, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζήτημα που απασχολεί τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, μεταξύ άλλων, είναι ο ορισμός Εξάρχου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου καθώς ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ.Ι.Σ., εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου από την αδυναμία, λόγω ασθενείας, της άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλήμεντος, πρόσφατα ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014 Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Ο λόγος για τον οποίο η ΔΙΣ δεν προέβη στον ορισμό κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είναι ότι δεν είχε λάβει την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του Μητροπολίτη Περιστερίου. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι αυτή έφτασε στην Ιερά Σύνοδο και για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως η ΔΙΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr, Έξαρχος Μητροπολίτης αναμένεται να οριστεί ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων