12/10/2019 12/10/2019 Για το φλέγον ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συνεδριάζει σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκτακτη Ιεραρχία θα κατατεθεί η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αναφορικά με το θέμα του Αυτοκεφάλου  της Εκκλησίας της Ουκρανίας και...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 11:31

Έκτακτη Ιεραρχία για το Ουκρανικό Ζήτημα- Οι πρώτες πληροφορίες

Διαδώστε:
Έκτακτη Ιεραρχία για το Ουκρανικό Ζήτημα- Οι πρώτες πληροφορίες

Για το φλέγον ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συνεδριάζει σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκτακτη Ιεραρχία θα κατατεθεί η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αναφορικά με το θέμα του Αυτοκεφάλου  της Εκκλησίας της Ουκρανίας και θα στην συνέχεια θα κληθούν να τοποθετηθούν οι Ιεράρχες.

Tο θέμα της ημερησίας διατάξεως της έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, αφορά εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με θέμα: «Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.»

O Αρχιεπίσκοπος θα παρουσιάσει εκτενώς την εισήγηση των δύο Συνοδικών Επιτροπών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της Επιτροπής Δογματικών και Κανονικών Ζητημάτων και της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, η οποία είναι θετική για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο Μακαριώτατος επιθυμεί να λάβει και από την Ιεραρχία, όπως έγινε με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο την «εξουσιοδότηση» να χειριστεί το θέμα αυτό.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητήσει από τους Ιεράρχες να τοποθετηθούν επί του θέματος, μέσω ανοικτής ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Δ.Ι.Σ. αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων