14/03/2022 14/03/2022 Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Παιδείας της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου, μετά από πρόταση της Νίκης Κεραμέως για τη σύσταση ευρωπαϊκής Task Force υποστήριξης μαθητών και φοιτητών της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της υπουργού Παιδείας...
14 Μαρτίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 16:41

Έκτακτη Σύνοδος Υπ. Παιδείας της ΕΕ για υποστήριξη μαθητών από Ουκρανία

Διαδώστε:
Έκτακτη Σύνοδος Υπ. Παιδείας της ΕΕ για υποστήριξη μαθητών από Ουκρανία

Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Παιδείας της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου, μετά από πρόταση της Νίκης Κεραμέως για τη σύσταση ευρωπαϊκής Task Force υποστήριξης μαθητών και φοιτητών της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τη συγκρότηση μίας ευρωπαϊκής ομάδας δράσης που θα συνδράμει την εκπαιδευτική κοινότητα της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί η πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, που με όρους αποτελεσματικότητας, δικαιοσύνης και διαφάνειας, θα μπορεί α. να φιλοξενεί αιτήματα της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφοντας τις ανάγκες της για εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και τεχνική βοήθεια, και β. να συγκροτήσει παράλληλα έναν μηχανισμό κάλυψής τους, με τη συνδρομή κρατών-μελών, επιχειρηματικού τομέα, κοινωνίας πολιτών και φορέων, αλλά και διεθνών οργανισμών με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Επιπλέον, το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στο βέλτιστο συντονισμό των κρατών-μελών στον τομέα της εκπαίδευσης για μία ενιαία ανταπόκριση στη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση, αλλά και στην ανταλλαγή πρακτικών και δράσεων που έχουν ήδη αναλάβει τα κράτη-μέλη ως προς τις αναδυόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως η ενσωμάτωση προσφύγων μαθητών από την Ουκρανία στα σχολεία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων