23/06/2020 23/06/2020 Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει σήμερα 23 Ιουνίου 2020 στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου. Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρός Καλλίνικος (κατά κόσμον Δημήτριος Πούλος) γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αγρινίου το 1919. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική...
23 Ιουνίου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2020 - 23:27

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγιοκατάταξη Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου

Διαδώστε:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγιοκατάταξη Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει σήμερα 23 Ιουνίου 2020 στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Καλλινίκου. Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρός Καλλίνικος (κατά κόσμον Δημήτριος Πούλος) γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αγρινίου το 1919. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1957 από τον αδελφό του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λαϊκός Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελος αυτής. Στις 25 Ιουνίου 1967 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Εδέσσης και Πέλλης. Προηγουμένως στις 22 Ιουνίου 1967 η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της προσήρτησε στη Μητρόπολη Εδέσσης και την Επαρχία Αλμωπίας, την οποία απέσπασε από τη Μητρόπολη Φλωρίνης. Η χειροτονία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κυθήρων Μελέτιο, Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο, Κασσανδρείας Συνέσιο και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Εκοιμήθη το έτος 1984.

Ας έχουμε την ευχή του!

ΠΗΓΗ: proseuxi.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων