22/02/2019 22/02/2019 Έκθεση κατασκευής bendir θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο φουαγιέ της αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ίρις», Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55 την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9.00 έως τις 18.00 και από τις 9.00 έως τις 19.00 αντίστοιχα. Κατά...
22 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:14

Έκθεση κατασκευής bendir στη Πανεπιστημιακή Λέσχη του Ε.Κ.Π.Α

Διαδώστε:
Έκθεση κατασκευής bendir στη Πανεπιστημιακή Λέσχη του Ε.Κ.Π.Α

Έκθεση κατασκευής bendir θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο φουαγιέ της αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ίρις», Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55 την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9.00 έως τις 18.00 και από τις 9.00 έως τις 19.00 αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχουν εκπλήξεις με ζωντανή μουσική.

Στα πλαίσια του μαθήματος «Κατασκευή μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα Ι» με υπεύθυνο διδάσκοντα το Νικόλα Τσαφταρίδη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Αθηνών κατασκεύασαν τηγανόσχημα μεμβρανόφωνα μουσικά όργανα (bendir, frame drums). Η κατασκευή έγινε με φυσικά υλικά (φουρνιστή οξιά, ζωικό δέρμα, κόλλες και βερνίκια υδατοδιαλυτά) και η μέθοδος διδασκαλίας ακολούθησε μορφή μαθητείας σε ένα τυπικό περιβάλλον εκπαίδευσης όπως αυτό του πανεπιστημίου. Η ομάδα των φοιτητών και φοιτητριών αποτέλεσε μια κοινότητα πρακτικής η οποία σε μεγάλο βαθμό αυτοοργανώθηκε και πήρε πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαδικασία μάθησης και παραγωγής του τελικού προϊόντος.

Μέρος της αξιολόγησής τους αποτελεί ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση μιας έκθεσης με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, να συζητήσουν με τις/τους επισκέπτες και να συμβάλλουν στο άνοιγμα του πανεπιστημίου στην κοινωνία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων