24/11/2023 07/01/2024 Κατά την πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους. Πρόκειται για 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα Φιλιππινέζο ενώ το Ισραήλ από την πλευρά του αποφυλάκισε 39 Παλαιστίνιους (γυναίκες και παιδιά), στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς, όπως ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.     Τα ονόματα και οι ηλικίες...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 22:56

Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς – 39 Παλαιστινίους αποφυλάκισε το Ισραήλ

Διαδώστε:
Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς – 39 Παλαιστινίους αποφυλάκισε το Ισραήλ

Κατά την πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους. Πρόκειται για 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα Φιλιππινέζο ενώ το Ισραήλ από την πλευρά του αποφυλάκισε 39 Παλαιστίνιους (γυναίκες και παιδιά), στο πλαίσιο της συμφωνίας ΙσραήλΧαμάς, όπως ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

 

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν έπειτα από 49 ημέρες αιχμαλωσίας

Οι 13 Ισραηλινοί, οι 10 Ταϊλανδοί και ο Φιλιππινέζος που απελευθερώθηκαν

 

Τα ονόματα και οι ηλικίες των 13 Ισραηλινών που επέστρεψαν στο Ισραήλ:

Hanna Katzir, 77 ετών.

Margalit Mozes, 77 ετών.

Yafa Ader, 85 ετών.

Hannah Perry, 79 ετών.

Adina Moshe, 72 ετών.

Danielle Aloni, 44 ετών / Emilia Aloni, 9 ετών.

Ruthi Monder, 78 ετών / Keren Monder, 54 ετών / Ohad Monder, 9 ετών.

Aviv Asher, 2 ετών/ Raz Asher, 5 ετών / Doron Katz-Asher, 34 ετών.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Hanna Katzir, η οποία σύμφωνα με το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ στην Παλαιστίνη είχε πεθάνει, νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αιχμαλωσία, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

 

Η Hannah Katzir

 

Επίσης, τρία μέλη της οικογένειας Mundar που ήταν όμηροι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι ο 9χρονος Ohad, η 55χρονη μητέρα του Keren Mundar και η γιαγιά του Ruti, 78 ετών. Ο σύζυγος της Ruti, Avraham Mundar, παραμένει στη Γάζα.

 

Η οικογένεια Mundar

 

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Nir Oz αναγνώρισαν τις γειτόνισσές τους, την 72χρονη Adina Moshe και την 77χρονη Margalit.

 

Η 72χρονη Adina Moshe (αριστερά) και την 77χρονη Margalit Mozes (δεξιά)

 

Πώς θα γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ο Ισραηλινός στρατός έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία επιστροφής των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν θα δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Μετά, ο στρατός θα στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι θα παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί θα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Μόλις αφεθούν ελεύθεροι, θα τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και θα υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

 

«Η εκεχειρία στη Γάζα είναι μια σύντομη παύση»

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ με τη Χαμάς στη Γάζα είναι μια «σύντομη παύση», μετά την οποία το Ισραήλ θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις με πλήρη στρατιωτική δύναμη.

Ο Γκάλαντ έκανε τα σχόλια αυτά στον Ιταλό ομόλογό του, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Θα υπάρξει μια σύντομη παύση και μετά θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με πλήρη στρατιωτική δύναμη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας: να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να φέρουμε πίσω τους ομήρους από τη Γάζα στο Ισραήλ – υπάρχουν 240 όμηροι και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε», δήλωσε ο Γκάλαντ.

 

Τι προβλέπει η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι μόνο μια μικρή ομάδα από περίπου 240 που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την αιφνίδια και φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η απελευθέρωση 13 ομήρων είναι η πρώτη από τις τέσσερις φάσεις που θα γίνουν. Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει περίπου 50 ομήρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκεχειρίας με το Ισραήλ. Όλοι παιδιά και γυναίκες.

Το Ισραήλ πρόκειται να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες και ανήλικοι, με αντάλλαγμα τους 50 Ισραηλινούς.

Έτσι, τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.

 

(Πηγή: briefingnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων