02/12/2020 02/12/2020 Ελληνική οικογένεια της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο χθες στο κέντρο του Τρίερ, στην Ρηνανία – Παλατινάτο.  Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε νεκρών πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν άνδρα και τη μόλις λίγων εβδομάδων κόρη...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 16:58

Ελληνική οικογένεια μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού

Διαδώστε:
Ελληνική οικογένεια μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού

Ελληνική οικογένεια της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο χθες στο κέντρο του Τρίερ, στην Ρηνανία – Παλατινάτο. 

Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε νεκρών πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν άνδρα και τη μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του, ενώ σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό συμβάν με ανακοίνωσή του.

«Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων», αναφέρει.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αλλά και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο, π. Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Η πόλη του Τρίερ, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο, είναι από χθες συγκλονισμένη από την τραγωδία που προκάλεσε ένας 51χρονος Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

 

«Ο 51χρονος άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, δεν έχει αφήσει κάποια επιστολή που να εξηγεί την πράξη του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτο, Ρόγκερ Λεβεντς.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των αρχών, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα του δράστη . Επίσης, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έδρασε με την βοήθεια συνεργών.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV Range Rover προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

 

 

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντάς τους σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον τόπο της επίθεσης ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα.

Όπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος της Τριρ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων