11/12/2023 11/12/2023 Tις ελληνορθόδοξες ενορίες της Αγίας Κυριακής και της Παναγίας Ελπίδας στο Κοντοσκάλι (Κουμκαπού) που καήκαν στα Σεπτεμβριανά του 1955, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.  Το προσκύνημα στις ιστορικές ενορίες του Γένους ξεκίνησε με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο και...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 10:42

Ελληνορθόδοξες ενορίες της Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκε ο Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

Διαδώστε:
Ελληνορθόδοξες ενορίες της Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκε ο Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

Tις ελληνορθόδοξες ενορίες της Αγίας Κυριακής και της Παναγίας Ελπίδας στο Κοντοσκάλι (Κουμκαπού) που καήκαν στα Σεπτεμβριανά του 1955, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος

Το προσκύνημα στις ιστορικές ενορίες του Γένους ξεκίνησε με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο και επισκέφθηκε ο κ. Χαρακόπουλος με τη συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνο Κούτρα.

“Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ότι υπό την καθοδήγηση του επόπτη της περιφέρειας, του συνονόματου μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμου, ο άξιος εφημέριος π. Αλέξιος και οι δραστήριοι εφοροεπίτροποι φροντίζουν για τη συντήρηση και ανακαίνιση των εκκλησιών μας, αλλά και την ανακαίνιση του άλλοτε Νηπιοπαρθεναγωγείου, που αναμένεται να φιλοξενήσει το “εργαστήριο γλώσσας” για νήπια της ομογένειας”, έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο.

Εντός των τειχών της παλαιάς Κωνσταντινούπολης, όπου ζούσαν και πολλοί Καππαδόκες, όπως μαρτυρούν και οι σωζόμενες επιγραφές με δωρεές- κάποιες και στα καραμανλήδικα-, είναι και το πατριαρχείο των Αρμενίων, το οποίο και επισκέφθηκε ο κ. Χαρακόπουλος μαζί με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο κ. Κούτρα.

“Ο πατριαρχικός ναός του αρμένικου πατριαρχείου -αφιερωμένος στην Παναγία- ήταν ρωμαίικη εκκλησία που, όπως μας είπαν, δόθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στους Αρμένιους. Κι εκεί τύχαμε θερμής υποδοχής και πρόθυμα ο Αρμένης Edvin Galip, που μας ξενάγησε, μας έψαλλε στα αρμενικά το απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ίσως εδώ, στην Πόλη των πόλεων, το “εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε” έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία…”, έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Χαρακόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων