11/06/2019 11/06/2019 Ο “εξορθολογισμός” των σχέσεων Πολιτείας- Εκκλησίας με τη συνέχιση του διαλόγου, ο οποίος εμπεριέχει και το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων, περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα τετραετία, αν επανεκλεγεί. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες στο Μέγαρο Μουσικής τις προεκλογικές του εξαγγελίες για ένα «δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος» Μεταξύ άλλων, εξήγγειλε...
11 Ιουνίου, 2019 - 8:21

Εμμένει η κυβέρνηση στις θέσεις της για την Εκκλησία

Διαδώστε:
Εμμένει η κυβέρνηση στις θέσεις της για την Εκκλησία

Ο “εξορθολογισμός” των σχέσεων Πολιτείας- Εκκλησίας με τη συνέχιση του διαλόγου, ο οποίος εμπεριέχει και το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων, περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα τετραετία, αν επανεκλεγεί.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες στο Μέγαρο Μουσικής τις προεκλογικές του εξαγγελίες για ένα «δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος»
Μεταξύ άλλων, εξήγγειλε την προώθηση της πρότασης για τους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας και συνέχιση του διαλόγου με την Εκκλησία, αλλά και τη θέσπιση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Θεσμικές αλλαγές και πολιτικές που εξασφαλίζουν «ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος», προανήγγειλε για την επόμενη τετραετία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ίδια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι στον προγραμματισμό για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνονται ο εξορθολογισμός των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας, η θέσπιση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η πλήρης μετάβαση στο ψηφιακό Δημόσιο με την ταυτόχρονη απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, η ολοκλήρωση του Ψηφιακού ΚΕΠ εντός του 2020, η ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη στις διοικητικές διαδικασίες, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των δημοσίων υπαλλήλων και η υλοποίηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο, καθώς και η πρόσληψη νέων επιστημόνων για την αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων