17/06/2020 17/06/2020 Σε κεντρικό σημείο αναφοράς της στρατηγικής της Τουρκίας προκειμένου να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιδράσεις της αναδεικνύεται η Αγία Σοφία. Το καθεστώς Ερντογάν βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητας να υποχωρούν, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας, ποντάρει στο εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα των Τούρκων. Έτσι, μετά την προσβλητική φιέστα και την...
17 Ιουνίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 17:51

Εμμένει η Τουρκία για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Εμμένει η Τουρκία για την Αγιά Σοφιά

Σε κεντρικό σημείο αναφοράς της στρατηγικής της Τουρκίας προκειμένου να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιδράσεις της αναδεικνύεται η Αγία Σοφία.

Το καθεστώς Ερντογάν βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητας να υποχωρούν, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας, ποντάρει στο εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα των Τούρκων.

Έτσι, μετά την προσβλητική φιέστα και την ανάγνωση του κορανίου μέσα στο Σύμβολο της Ορθοδοξίας κατά τη θλιβερή επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, τώρα επιλέγει μία ακόμα επέτειο για να στείλει ένα σαφές μήνυμα.

Στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνουν να διαρρεύσει στον τύπο της γειτονικής χώρας ότι στις 15 Ιουλίου θα μπορούσε να λειτουργήσει η Αγία Σοφία εκ νέου ως τζαμί

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί, στο Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας, το οποίο στις 2 Ιουλίου θα αποφασίσει επί της χρήσης του ιστορικού μνημείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberler.com, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται σίγουρα για την ετυμηγορία και αναφέρουν ότι θα τελεστεί η πρώτη έπειτα από 86 χρόνια ισλαμική προσευχή στην Αγια-Σοφιά, στις 15 Ιουλίου, ανήμερα δηλαδή της τέταρτης επετείου από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πήγες του ΑΚΡ, τονίζουν επίσης ότι πιθανή απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου δεν δεσμεύει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει στην μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τέμενος, όπως ζήτησε προ ημερών ο πρόεδρος Ερντογάν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων