10/12/2020 10/12/2020 Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, που έλαβε παράταση και θα ολοκληρώθηκε στις 18:00 της 10ης Δεκεμβρίου. «Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών των δημοσιογράφων, η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον...
10 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2020 - 18:53

Εν αναμονή των μέτρων για τα Χριστούγεννα – Για αύριο αναβλήθηκε η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Διαδώστε:
Εν αναμονή των μέτρων για τα Χριστούγεννα – Για αύριο αναβλήθηκε η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, που έλαβε παράταση και θα ολοκληρώθηκε στις 18:00 της 10ης Δεκεμβρίου.

«Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών των δημοσιογράφων, η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μεταφέρεται για αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στις 12:30», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.

Σημειώνεται πως, κατά την αυριανή του ενημέρωση, ο κ. Πέτσας ενδεχομένως να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και το τι θα αποφασιστεί αναφορικά με τις εκκλησίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας η κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της και την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ανοίξει τις εκκλησίες ενόψει των εορτών των Χριστουγέννω.

«Σας καλούμε κ. Πρωθυπουργέ, να μας εμπιστευθείτε, τον Κλήρο και τον απλό λαό του Θεού, την Εκκλησία δηλαδή, η οποία εφάρμοσε με σχολαστική ακρίβεια τα μέτρα καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, επιτρέποντας τη φυσική παρουσία πιστών εντός των λατρευτικών συνάξεων τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αν και βιώσαμε ένα ιδιότυπο είδος εξορίας από τους Ιερούς Ναούς, όμως παρόλη τη θλίψη μας δώσαμε τις «εξετάσεις» μας απέναντι στην κοινωνία και την κρατική εξουσία και αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη, την πειθώ και τη διάθεση να τηρήσουμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες ακόμη και όταν υπήρξε χαλάρωση από άλλους φορείς, ακόμη και όταν η πλειονότητα των πολιτών συμπεριφερόταν κατά τη διάρκεια του περασμένου θέρους ωσάν να μην υπήρξε ποτέ πανδημία και απαγορευτικά μέτρα. Αντίθετα, η Εκκλησία, ο Κλήρος και ο Λαός, συνέχισαν να τηρούν το γράμμα του νόμου εντός των λατρευτικών συνάξεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΙΣΚΕ προς Πρωθυπουργό: «Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε»

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών, τονίζοντας μεταξύ άλλων τον ρόλο που καλούνται να παίξουν σε αυτήν όλοι οι φορείς, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία.

«Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά τους υγειονομικούς μας, τους Ιατρικούς Συλλόγους που πρέπει να συμμετέχουν, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, τα επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, την Εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους, όλες τις οργανώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας ότι υπάρχει «μία σύγκλιση και μια συμφωνία, στο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – στις μεγάλες πόλεις, στα μικρά χωριά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα – για τα επιστημονικά δεδομένα της ανοσίας, του εμβολιασμού».

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιστημονικών φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, συνδικαλιστικών φορέων και ΜΚΟ, «ώστε να γίνουν κήρυκες του σωστού μηνύματος υπέρ του εμβολιασμού», όπως ανέφερε ο υπουργός.

Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει διαδικτυακά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων