09/10/2019 09/10/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ.Θεόκλητος ελειτούργησε, πριν λίγες ημέρες, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων και προέβει στη χειροτονία σε διάκονο εν ενεργεία αστυνομικού. Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος , προεξήρχε της θείας ευχαριστίας πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και άλλους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 21:16

Εν ενεργεία αστυνομικός στις τάξεις του ιερού κλήρου

Διαδώστε:
Εν ενεργεία αστυνομικός στις τάξεις του ιερού κλήρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ.Θεόκλητος ελειτούργησε, πριν λίγες ημέρες, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων και προέβει στη χειροτονία σε διάκονο εν ενεργεία αστυνομικού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος , προεξήρχε της θείας ευχαριστίας πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και άλλους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος τόνισε κατά τη χειροτονία του νέου διακόνου π. Ισιδώρου Κολοβού, «ότι, ολοι μας ως κληρικοί θα πρέπει να δείχνουμε το παράδειγμά μας προς την Εκκλησία η οποία μας κάλεσε, και, πρόσθεσε, πως ,«από σήμερα ανοίγεται ένας νέος δρόμος μπροστά σου που θα σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή, αφού θα σε οδηγήσει μέσα στο ιερό θυσιαστήριο».

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ενισχύοντάς τον πνευματικά υπογράμμισε, πως: «Από σήμερα θα αλλάξει μέσα σου ό,τι μέχρι τώρα σε βασάνιζε και σε ταλάνιζε. Αφού γίνεσαι και εσύ ένας καρπός του Αγίου Πνεύματος».

Κλείνοντας, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος κάλεσε τον νέο διάκονο να ευχαριστεί και να σέβεται τους γονείς του, γιατί, όπως σημείωσε: «Είναι αυτοί που μας καθοδηγούν και μας προσφέρουν στην εκκλησία και χαίρονται και καυχιούνται για εμάς».

Ο διάκονος π. Ισίδωρος ιδιαίτερα συγκινημένος, κατά την χειροτονητήριο λόγο του, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σταγών κ.Θεόκλητο για την τιμή που του έκανε, την οικογένειά του, τους φίλους του και όσους παραβρέθηκαν στην ακολουθία, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα και προϊστάμενο του ναού π. Αλέξιο Μπουρλή.

Να σημειωθεί ότι στη χειροτονία παρέστησαν κληρικοί, συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι του π. Ισιδώρου, αφού, υπηρετεί στο υπουργείο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να τον τιμήσουν στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων