16/03/2021 16/03/2021 Με τη μισή σχεδόν Ελλάδα να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, και ενώ διανύουμε ήδη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εύλογο είναι το ερώτημα πότε θα αρχίσει και με ποιο τρόπο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών. Αυτή τη στιγμή στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο , μεταξύ των...
16 Μαρτίου, 2021 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 7:47

Εν μέσω περιορισμών η Μεγάλη Τεσσαρακοστή – Τα πρώτα σενάρια για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Διαδώστε:
Εν μέσω περιορισμών η Μεγάλη Τεσσαρακοστή – Τα πρώτα σενάρια για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Με τη μισή σχεδόν Ελλάδα να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, και ενώ διανύουμε ήδη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εύλογο είναι το ερώτημα πότε θα αρχίσει και με ποιο τρόπο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών.

Αυτή τη στιγμή στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο , μεταξύ των οποίων η Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών και στην υπόλοιπη χώρα με μέγιστο αριθμό τα εννέα άτομα.
Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Στο τραπέζι τέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση και ο τρόπος μερικής άρσης των περιορισμών. Καθοριστικές κρίνονται η αυριανή και η μεθαυριανή ημέρα (Τετάρτη και Πέμπτη) όπου οι επιδημιολόγοι θα μελετήσουν τα τελευταία στοιχεία και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους.
Από τα έως τώρα δεδομένα, τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στους ναούς ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και το πιθανότερο είναι ότι θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι και τους Γ’ Χαιρετισμούς. Οι μοναδικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν είναι ως προς τον επιδημιολογικό χαρακτηρισμό μίας περιοχής.
Η ανησυχία είναι να μην επαναληφθεί το περσινό σενάριο, με κλειστές τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς πληροφορίες αναφέρουν, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον για την Μεγάλη Εβδομάδα να επιτραπεί η παρουσία πιστών στους ναούς, με περιορισμό τόσο στον αριθμό όσο και στις αποστάσεις που θα τηρούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων