23/04/2019 23/04/2019 Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί και να καθελκυστεί τις επόμενες ημέρες το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας. Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων ο Μητροπολίτης Μοραβίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στη Ρωσία, κ. Αντώνιος ετέλεσε ειδική λειτουργία  για το υποβρύχιο και καθαγίασε ένα εικονοστάσι αφιερωμένο στις πνευματικές ανάγκες του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου. Βάρους 14.700...
23 Απριλίου, 2019 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2019 - 11:11

Ενα εικονοστάσι στο “υποβρύχιο-τέρας” του Πούτιν

Διαδώστε:
Ενα εικονοστάσι στο “υποβρύχιο-τέρας” του Πούτιν

Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί και να καθελκυστεί τις επόμενες ημέρες το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας. Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων ο Μητροπολίτης Μοραβίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στη Ρωσία, κ. Αντώνιος ετέλεσε ειδική λειτουργία  για το υποβρύχιο και καθαγίασε ένα εικονοστάσι αφιερωμένο στις πνευματικές ανάγκες του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου.

Βάρους 14.700 τόνων το υπερόπλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ονόματι Belgorod είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα είναι εφοδιασμένο με έως και έξι τορπίλες -drones καθοδηγούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ικανές να φέρουν πυρηνικές κεφαλές εκρηκτικής ισχύος δύο μεγατόνων -130 φορές περισσότερο από την ισχύ της βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα!

Οι τορπίλες-drones του υποβρυχίου σχεδιάστηκαν για να παρακάμπτουν τις νατοϊκές υποβρύχιες άμυνες καθώς κινούνται προς τους στόχους τους -πόλεις, ναυτικές βάσεις ή αεροπλανοφόρα- οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Το υποβρύχιο ναυπηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα ναυπηγεία του Σεβεροντβίνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, όπου απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε ξένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων