10/10/2019 11/10/2019 Οι φόβοι αναβίωσης του Ισλαμικού Κράτους, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ιράκ αλλά και οι απειλές από ιρανικές και κουρδικές ένοπλες ομάδες, καθιστούν δύσκολη -εάν όχι ανέφικτη- την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών στα σπίτια τους στο Ιράκ, πέντε χρόνια μετά την εισβολή ISIS. Εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων στην χώρα και ΜΚΟ δήλωσαν ότι περίπου...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 3:34

Ένα εκατ. Χριστιανοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Ιράκ

Διαδώστε:
Ένα εκατ. Χριστιανοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Ιράκ

Οι φόβοι αναβίωσης του Ισλαμικού Κράτους, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ιράκ αλλά και οι απειλές από ιρανικές και κουρδικές ένοπλες ομάδες, καθιστούν δύσκολη -εάν όχι ανέφικτη- την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών στα σπίτια τους στο Ιράκ, πέντε χρόνια μετά την εισβολή ISIS.

Εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων στην χώρα και ΜΚΟ δήλωσαν ότι περίπου το 30%-50% των εκτοπισμένων κατοίκων έχουν επιστρέψει σε ορισμένες παραδοσιακά χριστιανικές πόλεις όπως η Μπαρτέλα και το Καρακός. Προσθέτουν ωστόσο, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ακόμα αρκετά ασφαλείς για να πάνε σπίτι.

Τονίζουν μάλιστα ότι οι οικογένειες που τόλμησαν να επιστρέψουν πέφτουν θύματα εκφοβισμού  από τις ένοπλες ομάδες και εκτιμούν ότι περίπου 1 εκατομμύριο Χριστιανοί δεν μπορούν να επιστρέψουν ακόμα στα σπίτια τους στο Ιράκ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων