29/05/2019 29/05/2019 Ξεκίνησαν σήμερα 29 Μαΐου 2019 οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου με τίτλο: ”Η επικαιρότητα των Πατερικών Σπουδών στον σύγχρονο κόσμο” στο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων της επιστήμης της θεολογίας. Ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Σεβ. Μητροπολίτης Κασσάνδρειας κ. Νικόδημος ανέγνωσε το Πατριαρχικό μήνυμα...
29 Μαΐου, 2019 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2019 - 14:23

Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τις Πατερικές Σπουδές

Διαδώστε:
Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τις Πατερικές Σπουδές

Ξεκίνησαν σήμερα 29 Μαΐου 2019 οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου με τίτλο: ”Η επικαιρότητα των Πατερικών Σπουδών στον σύγχρονο κόσμο” στο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων της επιστήμης της θεολογίας.

Ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Σεβ. Μητροπολίτης Κασσάνδρειας κ. Νικόδημος ανέγνωσε το Πατριαρχικό μήνυμα ενώ Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, εκ μέρους των πρυτανικών αρχών η κ. Στογιαννίδου και ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρος Γιαγκου ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ο Αρχιμ. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας, ο Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Σπουδών Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πολλοί κληρικοί, φοιτητές αλλά και φίλοι της θεολογίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο ενώ την επιστημονική ευθύνη έχουν οι Καθηγητές Χρήστος Αραμπατζής και Φώτιος Ιωαννίδης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων