07/07/2020 07/07/2020 Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μασλόβ Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον συνομιλητή του για την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα ενόψει του...
07 Ιουλίου, 2020 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 21:13

Ενδιαφέρον για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δείχνουν οι Ρώσοι

Διαδώστε:
Ενδιαφέρον για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δείχνουν οι Ρώσοι

Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μασλόβ

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον συνομιλητή του για την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα ενόψει του εορτασμού της 70ής επετείου από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Από πλευράς του, ο Ρώσος Πρέσβης ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη συμβολή των ελληνικών αρχών στον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών εν μέσω πανδημίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης.

Συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών τόσο στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας της οποίας συμπρόεδρος, από ελληνικής πλευράς, είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός και από ρωσικής ο Υπουργός Μεταφορών κ. Dietrich. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, το συντομότερο δυνατόν, η επικοινωνία των δύο συμπροέδρων, η οποία είχε αναβληθεί νωρίτερα τον Μάρτιο, λόγω πανδημίας.

Αμφότερες πλευρές αναφέρθηκαν με ικανοποίηση στην υλοποίηση του Προγράμματος του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας 2019-2020 και εξέφρασαν την ελπίδα για ανάλογη εξέλιξη του «Έτους Ιστορίας» για το 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων