14/06/2020 14/06/2020 Συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης και στερέωσης των βράχων πάνω από το μοναστικό συγκρότημα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο. Ο Μητροπολιτικός Δήμος Τραπεζούντας έχει ξεκινήσει τις ενέργειες ώστε να γίνει εγγραφή του στον κατάλογο της UNESCO – ήδη από το 2000 βρίσκεται στην προσωρινή λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, στο...
14 Ιουνίου, 2020 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2020 - 10:46

Ενέργειες για την εγγραφή της Παναγίας Σουμελά στην UNESCO

Διαδώστε:
Ενέργειες για την εγγραφή της Παναγίας Σουμελά στην UNESCO

Συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης και στερέωσης των βράχων πάνω από το μοναστικό συγκρότημα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Ο Μητροπολιτικός Δήμος Τραπεζούντας έχει ξεκινήσει τις ενέργειες ώστε να γίνει εγγραφή του στον κατάλογο της UNESCO – ήδη από το 2000 βρίσκεται στην προσωρινή λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, στο φάκελο υποψηφιότητας αναμένεται να «μετρήσουν» και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τα οποία περιλαμβάνουν γεωλογικές και γεωτεχνικές παρεμβάσεις. Ήδη έχει αναβαθμιστεί το μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία Σουμελά.

Για την πορεία των εργασιών, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Τραπεζούντας μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, από τον οποίο ζητήθηκε η συνδρομή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή της ιστορικής Μονής στον κατάλογο της UNESCO.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων