28/05/2021 28/05/2021 Βελτίωση παρουσιάζουν τα στοιχεία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενώ σημείωσε ότι ενεργοποιείται μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την εξέλιξη της πανδημίας όπου θα παρέχονται διάφορα στοιχεία από Δευτέρα 31 Μαΐου ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων θα υπάρχουν τοπικά “Lockdown”. Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από την Δευτέρα:  Αποφασίστηκε...
28 Μαΐου, 2021 - 18:23

Ενημέρωση για κορωνοϊό – Χαλαρώνουν τα μέτρα

Διαδώστε:
Ενημέρωση για κορωνοϊό – Χαλαρώνουν τα μέτρα

Βελτίωση παρουσιάζουν τα στοιχεία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενώ σημείωσε ότι ενεργοποιείται μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την εξέλιξη της πανδημίας όπου θα παρέχονται διάφορα στοιχεία από Δευτέρα 31 Μαΐου ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων θα υπάρχουν τοπικά “Lockdown”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από την Δευτέρα: 

Αποφασίστηκε η χρήση των ανοικτών γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ για ερασιτέχνες αθλητές

Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

“Αν και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλή υπάρχουν μέρη που προβληματίζουν τους ειδικούς” σημείωσε ο Υφυπουργός. 

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ενημέρωση:

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.585, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 398.898 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.995 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (61,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.411 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +12,14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 227 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων