29/03/2022 30/03/2022 Ενισχύονται οι δυνάμεις αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Νεράκι κοντά στη Μονή Βροντά στους Βουρλιώτες της ανατολικής Σάμου. Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς...
29 Μαρτίου, 2022 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 1:06

Σάμος: Ενισχύονται οι δυνάμεις στην φωτιά κοντά στην Μονή Βροντά

Διαδώστε:
Σάμος: Ενισχύονται οι δυνάμεις στην φωτιά κοντά στην Μονή Βροντά

Ενισχύονται οι δυνάμεις αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Νεράκι κοντά στη Μονή Βροντά στους Βουρλιώτες της ανατολικής Σάμου.

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς.

«Καταφθανούν απόψε αργά το βράδυ πρόσθετες ενισχύσεις και νωρις το πρωί θα αρχίσουν ρίψεις πτητικών μέσων», όπως κάνει γνωστό με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώγιος Στάντζος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Στο μεταξύ, το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Βουρλιώτες.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Αναλοτικής Γεώργιου Στάντζου, η μάχη είναι δύσκολη και αναμένονται ενισχύσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων