20/04/2021 20/04/2021 Την όγδοη εβδομάδα του διανύει, αυτήν την στιγμή, το ανοιχτό διαδικτυακό πρόγραμμα για Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, Greek Startup Universe, που δημιουργήθηκε ως μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία από τον οργανισμό Startup Greece σε συνεργασία με το Founderhood, την πλατφόρμα διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού...
20 Απριλίου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 16:01

Ενίσχυση Ελλήνων και Κυπρίων startup ιδρυτών μέσα από διαδικτυακό πρόγραμμα

Διαδώστε:
Ενίσχυση Ελλήνων και Κυπρίων startup ιδρυτών μέσα από διαδικτυακό πρόγραμμα

Την όγδοη εβδομάδα του διανύει, αυτήν την στιγμή, το ανοιχτό διαδικτυακό πρόγραμμα για Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, Greek Startup Universe, που δημιουργήθηκε ως μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία από τον οργανισμό Startup Greece σε συνεργασία με το Founderhood, την πλατφόρμα διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Απώτερος σκοπός του είναι η ενίσχυση όλων των Ελλήνων startup ιδρυτών, που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου παγκόσμιου χαρακτήρα.

Από την έναρξη του προγράμματος στις 2 Μαρτίου 2021 μέχρι και σήμερα, οι συμμετέχοντες ιδρυτές έχουν εμβαθύνει σε τομείς όπως η ανάπτυξη αρχικού προϊόντος, η επικοινωνία και οι πωλήσεις, ενώ οι τελευταίες δύο, από τις οχτώ, εβδομάδες είναι αφιερωμένες στις στρατηγικές χρηµατοδότησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 430 Έλληνες και Κύπριοι ιδρυτές, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη. Οι ιδρυτές βρίσκονται σε 28 χώρες, με κυριότερες εξ αυτών την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, ενώ απρόσμενη ήταν η συμμετοχή Ελλήνων από χώρες όπως το Χονγκ-Κονγκ, η Ταϊλάνδη και η Χιλή. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως 1 στους 4 ιδρυτές είναι γυναίκες.

Στο Greek Startup Universe παίρνουν μέρος πάνω από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 30 διαφορετικούς κλάδους, με το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στον κλάδο της Υγείας και της Βιοτεχνολογίας. Κλάδοι που παρουσιάζουν, επίσης, υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με άλλους, είναι του Fintech, του Retail / e-Commerce και του Τουρισμού.

Το 58% των ομάδων του προγράμματος βρίσκονται στο στάδιο της ιδέας ή της ανάπτυξης της ιδέας, το 27% ανήκει σε εταιρείες που βρίσκονται σε Pre-seed, Seed και Series A στάδιο, ενώ ένα 9% πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μισές από τις ομάδες του προγράμματος ανήκουν στην κατηγορία της παροχής υπηρεσιών. Οι υπόλοιπες ομάδες απασχολούνται κατά 30% στην παροχή λογισμικού και κατά 15% στη δημιουργία λογισμικού και αμιγώς τεχνολογικών προϊόντων.

Από τις ενεργές ομάδες του προγράμματος, η πλειοψηφία χαρακτηρίζει το Greek Startup Universe ως ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ωφέλιμο για αυτές και συμφωνούν ότι το πρόγραμμα βοήθησε να βρουν απαντήσεις και να επιλύσουν τα πιο καίρια ζητήματα που τις απασχολούν. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες: «Το Greek Startup Universe ενώνει τους ιδρυτές startup επιχειρήσεων με έμπειρους επαγγελματίες, με έναν μοναδικό τρόπο».

Μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου, το πρόγραμμα Greek Startup Universe ολοκληρώνεται, με ενδιαφέρουσες δράσεις να ακολουθούν μετά τη λήξη του. Μπορείτε να ενημερωθείτε για νέες δράσεις καθώς και για το επόμενο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://greekstartupuniverse.org/.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων