07/06/2020 07/06/2020 Μετά τη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία ανήμερα της μαύρης επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων και Κυπρίων είναι τεταμένες.  Στη Λάρνακα, την ελεύθερη Λάρνακα της Κύπρου, η τοποθέτηση σημαίας του Βυζαντίου στο τζαμί Τούζλα ενόχλησε, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων σε υψηλό επίπεδο. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως...
07 Ιουνίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 20:58

Ενοχλημένοι οι Τουρκοκύπριοι από ύψωση βυζαντινής σημαίας στη Λάρνακα

Διαδώστε:
Ενοχλημένοι οι Τουρκοκύπριοι από ύψωση βυζαντινής σημαίας στη Λάρνακα

Μετά τη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία ανήμερα της μαύρης επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων και Κυπρίων είναι τεταμένες. 

Στη Λάρνακα, την ελεύθερη Λάρνακα της Κύπρου, η τοποθέτηση σημαίας του Βυζαντίου στο τζαμί Τούζλα ενόχλησε, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση» (όπως αποκαλεί πάντα την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας) πρέπει να βρει τους υπεύθυνους για την τοποθέτηση της σημαίας του Βυζαντίου στο τέμενος, θέλοντας να δείξει τη δυσαρέσκειά του για το συμβάν.

Σύμφωνα με το sigmalive, είπε πως άκουσε για το περιστατικό από τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάι και ανέφερε πως «υπάρχουν κάποιες ομάδες που αναμένουν κάτι από τέτοιες προκλήσεις». Επέμεινε δε στο ότι «η πράξη αυτή δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί» και πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα».

Από την πλευρά του, ο “πρωθυπουργός” στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, κάλεσε την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να σταματήσει την άνοδο κινήματος κατά του Ισλάμ, που, όπως ανέφερε, υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την τοποθέτηση της σημαίας του Βυζαντίου στο τζαμί. Και αυτός επισήμανε ότι το ζήτημα δεν πρέπει να αγνοηθεί, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες ή την παραγνώρισή τους», ανέφερε…

Αντίδραση και από Άγκυρα

«Μετά τη ρίψη μολότοφ στον περίβολο του τζαμιού Κιοπρουλού στη Λεμεσό της Κύπρου, καταδικάζουμε σφόδρα την ύψωση μίας βυζαντινής σημαίας στο τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα και καλούμε την ελληνοκυπριακή διοίκηση να βρει τους δράστες αμέσωςΤο μίσος κατά του Ισλάμ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων