07/03/2021 07/03/2021 Πανηγυρική Θεία λειτουργία, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων, έλαβε χώρα την Κυριακή της Απόκρεω στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου, όπου, μετά το πέρας, τελέστηκε η Ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου του Γ’. Προ της ενθρονίσεως τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη...
07 Μαρτίου, 2021 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 17:28

Ενθρόνισαν τον νέο Καθηγούμενο της Μονής Σταυροβουνίου

Διαδώστε:
Ενθρόνισαν τον νέο Καθηγούμενο της Μονής Σταυροβουνίου

Πανηγυρική Θεία λειτουργία, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων, έλαβε χώρα την Κυριακή της Απόκρεω στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου, όπου, μετά το πέρας, τελέστηκε η Ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου του Γ’.

Προ της ενθρονίσεως τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, ο οποίος ήταν μέλος της αδελφότητας της Μονής, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λήδρας κ. Επιφάνιο, Ηγούμενο της Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά.Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν εν πομπή στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων, των Καθηγουμένων άλλων Ιερών Μονών, των μελών της αδελφότητας και των προσκυνητών.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων