07/12/2022 07/12/2022 «Συγγνώμη» ζήτησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τις προσβλητικές απέναντι στην Ελλάδα δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει νωρίτερα. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που είχε εχθές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:53

Έντι Ράμα: «Συγγνώμη» για τη δήλωση ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε»

Διαδώστε:
Έντι Ράμα: «Συγγνώμη» για τη δήλωση ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε»

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για τις προσβλητικές απέναντι στην Ελλάδα δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει νωρίτερα.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που είχε εχθές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο Euractiv ότι η διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σχολικές εξετάσεις που μπορείς να «εξαπατήσεις» για να μπεις όπως έκανε η Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις». Εκεί συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». Όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».

Ωστόσο, εκ των υστέρων, ο Αλβανός πρωθυπουργός, που είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του στην αλβανική πρωτεύουσα, ανασκεύασε.

Κατά τη συνάντηση στα Τίρανα, ο Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων