26/09/2022 27/09/2022 Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, ο καιρός από απόψε: Κατά τη κακοκαιρία που αναμένεται να εκδηλωθεί με...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 0:06

Κακοκαιρία Bogdan: Έντονες βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας (χάρτης)

Διαδώστε:
Κακοκαιρία Bogdan: Έντονες βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας (χάρτης)

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, ο καιρός από απόψε:

Κατά τη κακοκαιρία που αναμένεται να εκδηλωθεί με την ονομασία Bogdan, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας 26/09 έως το μεσημέρι της Τρίτης 27/09 και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων