30/01/2019 30/01/2019 Τους Προστάτες των Γραμμάτων Τρεις Ιεράρχες τιμά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην τελετή εορτασμού που πραγματοποιείται κατά την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Παράλληλα, το Αριστοτέλειο, εμφορούμενο από πνεύμα αριστείας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα απονείμει τιμή σε μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου για τις πολύ σημαντικές...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 12:50

Eορτασμός Τριών Ιεραρχών και απονομή τιμής σε μέλη του ΑΠΘ

Διαδώστε:
Eορτασμός Τριών Ιεραρχών και απονομή τιμής σε μέλη του ΑΠΘ

Τους Προστάτες των Γραμμάτων Τρεις Ιεράρχες τιμά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην τελετή εορτασμού που πραγματοποιείται κατά την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Παράλληλα, το Αριστοτέλειο, εμφορούμενο από πνεύμα αριστείας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα απονείμει τιμή σε μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου για τις πολύ σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις που έλαβαν το 2018.

To πρώτο μέρος της τελετής περιλαμβάνει Ύμνους προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τους οποίους αποδίδει ο Χορός Ιεροψαλτών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με Χοράρχη το μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Σκύφτα.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Ατματζίδης, με θέμα «Μετανεωτερικότητα, καινοδιαθηκική επιστήμη και η παρακαταθήκη των Τριών Ιεραρχών».

Στη συνέχεια, μετά την εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, θα ακολουθήσει η απονομή τιμής «στους άριστους των αρίστων», για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την εκδήλωση απονομής τιμής στα διακριθέντα μέλη του ως έναν ελάχιστο τρόπο απόδοσης ευχαριστίας για τις προσπάθειές τους και ταυτόχρονα ανάδειξης στην κοινωνία του εξαιρετικού έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο παρά τις αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των διακρίσεων των μελών του ΑΠΘ πληθαίνει σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διακρίσεις του 2018 αυξήθηκαν κατά 63% έναντι του 2017, γεγονός που αποτυπώνει την έντονη και πετυχημένη δραστηριότητα των ανθρώπων του ΑΠΘ, γεμίζoντας για μία ακόμη φορά με υπερηφάνεια και χαρά το Πανεπιστήμιο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων