15/01/2024 15/01/2024 Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος. Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού θα τελεσθεί στις 16:00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Το πρωί της Παρασκευής...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 14:30

Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού θα τελεσθεί στις 16:00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς.

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις Ηπείρους έχουν δωριθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, αλλά και ως ανθρωπότητα, να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων