07/05/2022 07/05/2022 Τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο τιμά το Αγρίνιο στις 9 Μαΐου και έγινε γνωστό το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Αγρινίου και τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων: Κυριακή 8 Μαΐου 2022 10:15 π.μ. 2ος αγώνας δρόμου CITY TRAIL αφετηρία – τερματισμός πλατεία Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Σ.Δ.Υ....
07 Μαΐου, 2022 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2022 - 17:59

Εορτή του Αγίου Χριστόφορου στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Χριστόφορου στο Αγρίνιο

Τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο τιμά το Αγρίνιο στις 9 Μαΐου και έγινε γνωστό το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Αγρινίου και τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Κυριακή 8 Μαΐου 2022

10:15 π.μ. 2ος αγώνας δρόμου CITY TRAIL αφετηρία – τερματισμός πλατεία Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Σ.Δ.Υ. Αγρινίου

11:00 π.μ. Εκδήλωση ονοματοθεσίας της πλατείας Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων Αγίου Κωνσταντίνου

7:00 μ.μ. α. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος

β. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος

8:00 μ.μ. Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων- Παράσταση Παιδικών Χορευτικών

  • Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

7:00 π.μ. α. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, μετά θείου κηρύγματος

β. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, μετά θείου κηρύγματος

6:25 μ.μ. Προσέλευση επισήμων στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου

6:30 μ.μ. Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου

7:15 μ.μ. Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου

9:00 μ.μ. Παραπλεύρως 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Αναβίωση εθίμου: πέταγμα αεροστάτου

  • Τρίτη 10 Μαΐου 2022

7:30 μ.μ. Εγκαίνια Κινητού Ψηφιακού Θεματικού Μουσείου ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος, (χώρος στάθμευσης στα παλαιά δημοτικά σφαγεία)

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστατεί και ιερουργεί ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Στη Λιτανεία συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της λιτάνευσης της Ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χριστοφόρου αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Δευτέρα 09/05:

Την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων, από ώρα 14.00΄ μέχρι 21.00΄ώρα, στις ενταύθα οδούς: Αγίου Χριστοφόρου – Δημοτσελίου – Παπαστράτου – Πλατεία Δημοκρατίας – Μπαϊμπά – Παναγοπούλου – Θεοτοκοπούλου – Αγίου Χριστοφόρου – Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου, προκειμένου στο δρομολόγιο αυτό, να γίνει με ασφάλεια η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοφόρου.

Την σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, στην ως άνω διαδρομή και την εκτροπή αυτής μέσω παρακαμπτήριων δημοτικών οδών, από ώρα 18.00΄ έως ώρα 21.00΄.

Τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

 

Πηγή: Δήμος Αγρινίου, agrinionews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων