14/01/2021 14/01/2021 Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 300 φοιτητές. Οι φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές ποινές για φοιτητές, που θα προβούν σε καταστροφές και καταλήψεις, αλλά και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 14:19

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τις αλλαγές στην παιδεία

Διαδώστε:
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τις αλλαγές στην παιδεία

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 300 φοιτητές. Οι φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές ποινές για φοιτητές, που θα προβούν σε καταστροφές και καταλήψεις, αλλά και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών, ενώ την τελευταία στιγμή απετράπη η χρήση του «Αίαντα» για την απώθηση διαδηλωτών με ρίψη νερού.

Παράλληλα, και στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ένταση, όταν διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους, επιχείρησαν να κατέβουν στο οδόστρωμα και να πραγματοποιήσουν πορεία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων