23/05/2023 23/05/2023 Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού το Σύνταγμα προτάσσει τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του αναθέσει την δεύτερη διερευνητική εντολή, για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του...
23 Μαΐου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 11:36

Τσίπρας: Δεν παραλαμβάνω τη διερευνητική εντολή

Διαδώστε:
Τσίπρας: Δεν παραλαμβάνω τη διερευνητική εντολή

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού το Σύνταγμα προτάσσει τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του αναθέσει την δεύτερη διερευνητική εντολή, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του ρόλο.

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει συγκυβέρνηση. Ως εκ τούτου βεβαίως ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω την εντολή επειδή, δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Aυτο αναμένεται να συμβεί και εντός της ημέρας. Θεωρείται πιθανό ούτε ο κ. Ανδρουλακης να εκκινήσει τις διαδικασίες.

Κατόπιν, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κ. Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ημερομηνία των νέων εκλογών θα είναι στις 25 Ιουνίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων