30/03/2023 30/03/2023 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 127 χρόνων από το θάνατο του Μεσολογγίτη Πρωθυπουργού Χαριλάου Τρικούπη, μια εμβληματική μορφή του 19ου αιώνα, έναν πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία....
30 Μαρτίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 19:35

Επέτειος 127 χρόνων από το θάνατο του Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι

Διαδώστε:
Επέτειος 127 χρόνων από το θάνατο του Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 127 χρόνων από το θάνατο του Μεσολογγίτη Πρωθυπουργού Χαριλάου Τρικούπη, μια εμβληματική μορφή του 19ου αιώνα, έναν πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ειδικότερα σαν σήμερα, την 30η Μαρτίου 1896 ο σπουδαίος Μεσολογγίτης άφησε την τελευταία του πνοή στις Κάννες της Γαλλίας, καθιστώντας την πατρίδα μας φτωχότερη.
Φέτος 127 χρόνια μετά, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τον τίμησε με Επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του στην ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται έναντι του Μουσείου Οικογένειας Τρικούπη.
Κατά το πέρας της τελετής και οι παρευρισκόμενοι μνημονεύσαν το βαρυσήμαντο έργο της λαμπρής αυτής προσωπικότητας, συνομίλησαν σχετικά με το βίο και τη δράση του και επισκέφτηκαν το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη όπου περιηγήθηκαν στα κειμήλια, τα πορτραίτα και τα έγγραφα των εξεχόντων αυτών Μεσολογγιτών.
Ο Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Το Μεσολόγγι πάντοτε σεβάσμιο και υπόχρεο προς τους ενδόξους προγόνους του, τιμά τον άνθρωπο που θεμελίωσε τη σύγχρονη Ελλάδα, τον μεταρρυθμιστή που αναμόρφωσε το κράτος και επιτάχυνε την μετάβαση της χώρας μας στον 20 αιώνα, προσδίδοντας τεράστια αναπτυξιακά οφέλη που είναι ορατά μέχρι και σήμερα».
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων