10/04/2022 10/04/2022 Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 12 τραυματίστηκαν μετά από επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Τζενίν της Δυτικής Όχθης το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες, πραγματοποιήθηκε αφότου ένας ένοπλος από την Τζενίν άνοιξε πυρ σε δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στο...
10 Απριλίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 13:26

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη – Ένας νεκρός και 12 τραυματίες

Διαδώστε:
Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη – Ένας νεκρός και 12 τραυματίες

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 12 τραυματίστηκαν μετά από επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Τζενίν της Δυτικής Όχθης το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες, πραγματοποιήθηκε αφότου ένας ένοπλος από την Τζενίν άνοιξε πυρ σε δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώνοντας τρεις Ισραηλινούς και τραυματίζοντας περισσότερους από δώδεκα.

Μετά την επίθεση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας «πλήρη ελευθερία» να τερματίσουν τη «θανατηφόρα βία» που έχει αυξηθεί από τις 22 Μαρτίου.

«Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν όρια για αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Μπένετ.

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν την επιχείρηση στην πόλη Τζενίν, στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στον παρακείμενο προσφυγικό καταυλισμό και σε κοντινά χωριά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είπε ότι ένας από τους μαχητές της, τον οποίο αναγνώρισε ως τον 23χρονο Άχμεντ αλ-Σαάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό.

Πλήθος πενθούντων βγήκε στον δρόμο μεταφέροντας τη σορό του Σαάντι σε φορείο καλυμμένο με τη σημαία της οργάνωσης.

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων