15/05/2020 15/05/2020 Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Σέρβο ομολόγο του Αλεξάνδρ Βούτσιτς, με βασικό θέμα συζήτησης τους διωγμούς που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Ο Πρόεδρος της Σερβίας ενημέρωσε τον Ρώσο ηγέτη για τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο, όπου συνέλαβαν τον Επίσκοπο Ιωαννίκιο και επτά ιερείς, αλλά και για την...
15 Μαΐου, 2020 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 10:45

Επικοινωνία Πούτιν- Βούτσιτς για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Επικοινωνία Πούτιν- Βούτσιτς για το Μαυροβούνιο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Σέρβο ομολόγο του Αλεξάνδρ Βούτσιτς, με βασικό θέμα συζήτησης τους διωγμούς που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας ενημέρωσε τον Ρώσο ηγέτη για τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο, όπου συνέλαβαν τον Επίσκοπο Ιωαννίκιο και επτά ιερείς, αλλά και για την κατάσταση στην ευρύτερη απεριοχή, όπως το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της εσωτερικής διακόσμησης του ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπου η Ρωσία συμμετέχει ενεργά. Ο Βούτσιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι τα θυρανοίξια δεν θα καθυστερήσουν.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την ευχαρίστησή του στην Ρωσία για την παροχή βοήθειας στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 και υποσχέθηκε θα διανέμει βραβεία σε Ρώσους στρατιωτικούς που βοήθησαν τη Σερβία να ξεπεράσει την κρίση.

Πηγή: tsargrad.tv

Απόδοση από τα ρώσικα: Ιρίνα Τρασαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων