26/08/2020 26/08/2020 Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντικείμενο της συνομιλίας, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «ευχαρίστησε τον κ. Trump για το...
26 Αυγούστου, 2020 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 21:18

Επικοινωνία Τραμπ Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Διαδώστε:
Επικοινωνία Τραμπ Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντικείμενο της συνομιλίας, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «ευχαρίστησε τον κ. Trump για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων