12/07/2020 12/07/2020 Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος στο περιοδικό Kriter παρέμεινε σταθερός στην άποψη ότι “Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό μας ζήτημα. Ο λαός αποφασίζει. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση”. Ο Τούρκος πρόεδρος αφού χαρακτήρισε ως δικό τους θέμα την μετατροπή κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να σεβαστεί την απόφαση του και είπε...
12 Ιουλίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 15:34

Επιμένει ο Ερντογάν: “Η Αγία Σοφία είναι δικό μας θέμα”

Διαδώστε:
Επιμένει ο Ερντογάν: “Η Αγία Σοφία είναι δικό μας θέμα”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος στο περιοδικό Kriter παρέμεινε σταθερός στην άποψη ότι “Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό μας ζήτημα. Ο λαός αποφασίζει. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση”.

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού χαρακτήρισε ως δικό τους θέμα την μετατροπή κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να σεβαστεί την απόφαση του και είπε ακόμα ότι η απόφαση του 1934 με την οποία η Αγία Σοφία είχε χαρακτηριστεί ως μουσείο “ήταν εξαιρετικά επώδυνη για το έθνος μας” ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στις εντάσεις στη Μεσόγειο και υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί την ένταση.

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λικνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή» λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προσθέτει: «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων