18/07/2021 18/07/2021 Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 η Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος” από την Κέρκυρα, που βρίσκεται στο Ναύπλιο προσκεκλημένη του 30ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής στον Πρώτο Κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια. Στις 12:00 το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου, στον Iερό Nαό του Αγίου Σπυρίδωνος, τόπο δολοφονίας του Ι. Καποδίστρια,...
18 Ιουλίου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 23:37

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 η Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος” από την Κέρκυρα, που βρίσκεται στο Ναύπλιο προσκεκλημένη του 30ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής στον Πρώτο Κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Στις 12:00 το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου, στον Iερό Nαό του Αγίου Σπυρίδωνος, τόπο δολοφονίας του Ι. Καποδίστρια, παρουσία της τελευταίας απογόνου του κυβερνήτη Ναταλίας Καποδίστρια και του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας.

Στην συνέχεια τα μέλη της Φιλαρμονικής πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του κυβερνήτη στην ομώνυμη πλατεία της Πρωτεύουσας της Αργολίδας, ενώ στη συνέχεια μαζί με την φιλαρμονική Ναυπλίου παιάνισαν στα στενά της παλιάς πόλης.

Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» (Φ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 1890 με πρόεδρο τον Αντώνιο Ζερβό. Τα χρώματα της Στολής της Φ.Ε. «Μάντζαρος» καθορίστηκαν σε μπλε και άσπρο, προσομοιάζοντας με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Μουσικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο) του έτους 1890 (4 Νοεμβρίου). Από την 18η Νοεμβρίου 1890 και έπειτα το Μουσικό Σώμα φέρει τον τίτλο “Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος»”, επωνυμία που επελέγη προς τιμήν του μεγάλου Κερκυραίου Μουσουργού και Μουσικοπαιδαγωγού, Νικολάου Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου, συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου και ιδρυτού της Επτανησιακής Σχολής Μουσικής. Το Μουσικό Σώμα, σε πλήρη σύνθεση, αποτελείται σήμερα από 300 μουσικούς. Από τον Σεπτέμβριο του 2013, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός, είναι ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας και παλιός μουσικός της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», Σωκράτης Άνθης.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων