28/01/2021 28/01/2021 Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 13 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, τέλεσαν το πρωί τα πνευματικά του τέκνα στον ναό του Πρώτου Κοιμητηρίου Αθηνών. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, και συμπροσεύχομενοι στο μνημόσυνο παρέστησαν οι Μητροπολίτες...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 12:45

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Αρχιεπ. Χριστόδουλο

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Αρχιεπ. Χριστόδουλο

Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 13 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, τέλεσαν το πρωί τα πνευματικά του τέκνα στον ναό του Πρώτου Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, και συμπροσεύχομενοι στο μνημόσυνο παρέστησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ. Δανιήλ.

 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην ομιλία του, έκανε λόγο για την ξεχωριστή προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι δεν σβήνεται από την μνήμη μας αυτός ο μεγάλος Εθνάρχης. Και επεσήμανε ότι λόγω της πανδημίας το μνημόσυνο τελέστηκε με όλα τα μέτρα προστασίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου παρουσία πολλών ανθρώπων που ήταν δίπλα του και γεύτηκαν την πατρική του αγάπη.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων