12/05/2020 12/05/2020 Την Ημέρα της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιόρτασαν στη Νορβηγία στις 8 Μαΐου. Η ενορία του Ιερού Ναού Δουκίσσης Άννας του Νόβγκοροντ στην πόλη Τρονχέιμ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να απελευθερώσουν τους φυλακισμένους του στρατοπέδου συγκεντρώσεως “Falstad” το οποίο βρισκόταν...
12 Μαΐου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 12:42

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες του Β’ Π.Π. στη Νορβηγία

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες του Β’ Π.Π. στη Νορβηγία

Την Ημέρα της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιόρτασαν στη Νορβηγία στις 8 Μαΐου. Η ενορία του Ιερού Ναού Δουκίσσης Άννας του Νόβγκοροντ στην πόλη Τρονχέιμ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να απελευθερώσουν τους φυλακισμένους του στρατοπέδου συγκεντρώσεως “Falstad” το οποίο βρισκόταν 70 χλμ. από την πόλη Τρονχέιμ.  

“Συνολικά, κατά τη διάρκεια των χρόνων του Πολέμου, περισσότεροι από 100 χιλιάδες σοβιετικοί κρατούμενοι πολέμου βρίσκονταν σε διαφορετικά γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Νορβηγία. Περισσότεροι από 13 χιλιάδες από αυτούς πέθαναν” δήλωσε ο ιερέας του ναού.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στη Θεία Λειτουργία τη φετινή χρονιά συμμετείχαν ελάχιστοι πιστοί ενώ σε παλαιότερα έτη οι συμμετέχοντες άγγιζαν έως και 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν οι ρώσοι κάτοικοι της Νορβηγίας που δεν συμμετέχουν σχεδόν καθόλου στην εκκλησιαστική ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων